Præsentation

Svalebækgård, er en landbørnehave beliggende i naturskønne omgivelser tæt på Haslev. Vi bor på en nedlagt landejendom, hvor vi har restaureret den ene længe til institution med tekøkken, varmestue og toiletter i den ene halvdel og resten af stalden er fortsat fungerende som stald med forskellige bondegårds dyr. I tilknytning til gården findes et lille stykke skov, hvor vi har gynger, balancebom, totem pæl, cykelbane og en fantastisk klatre væg. Yderligere har vi en stor overdækket sandkasse. Vi har urtehave og bålhus, samt kæmpe stor kælkebakke med en spændende svævebane.
Vi har i det tidlige forår 2008 etableret en frugtlund, med frugttræer, frugtbuske, juletræer og nødde træer, siden er der også etableret en større skovrejsning, med sø og shelter.
Institutionen er en landbørnehave hvor husmandsaktiviteter er i fokus. Dagligt har børnene og de voksne ansvaret for pasningen af gårdens dyr, og i forår og sommer indgår urtehaven/frugthaven som en del af det pædagogiske tilbud. Svalebækgård er en børnehave med aktiviteter som bål og bålmad, krible krable dyr, snitning og hvor udeliv er hele konceptet for børnehaven.

Åbningstider
mandag - torsdag    6.30 - 17.00
fredag    6.30 - 16.00

Øvrige lukkedage, er de 3 dage før påske, der er lukket alle dage mellem jul og nytår begge dage inklusiv, fredag efter kr. himmelfart, samt grundlovsdag.

Fast lukke uge
Institutionen har hvert år lukket en uge i skolernes sommerferie - den faste lukke uge følger kommunens lukke uge i folkeskolerne.

Forældrebetaling
Forældrebetalingen kan svinge lidt fra kommune til kommune men pt. er forældrebetalingen 2000,-. kr. pr måned, frugtordning og maddag er inkluderet i betalingen. Der betales en måneds depositum, som tilbagebetales den sidste måned barnet er indskrevet i institutionen.

Personale
Vi er en lille institution med 30 børn i alderen 3 til skolestart.
Vi er 2 pædagoger, en på fuld tid og en på 35 timer, samt 3 pædagogmedhjælpere, en på fuld tid, en på 33 timer og en på 25 timer, samt en rengøring på 6 timer

Institutionens opbygning
Institutionens opbygning er 2 strenget med en institutionsbestyrelse og en forældrebestyrelse.

Institutionsbestyrelsen
Øverst er der en institutionsbestyrelse der tager sig af de overordnede rammer såsom jura, økonomi og arbejdsgiver kompetencer.

Forældrebestyrelse
Under institutionsbestyrelsen er der en forældrebestyrelse, der i samarbejde med institutionens ledelse forholder sig til daglig pædagogisk praksis, kost, samarbejde mellem forældre og personale, behandler forslag og er medbestemmende på indretning ude og inde.
Bilag/vedtægter.

Støtteforening
Derudover har vi en støtteforening, som arbejder med at søge fonde til at udvikle institutionens udendørs samt indendørs faciliteter. Støtteforeningen er også medarrangør ved vores årlige arrangementer.
Bilag/vedtægter.

Adresse
Svalebækgård
V. Britta Johnsen
Svalebækvej 8
4690 Haslev

Tlf.: 51156204
E-mail: sbg@svalebaekgaard.dk

Hjemmesiden
www.svalebaekgaard.dk
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2021 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3 - Theme designed by Max Toball